הגנה משפטית לעסקים במצוקה תזרימית
גם אם הקמת עסק מצליח, בנקודת זמן מסוימת, העסק עלול להימצא בתקופה של משבר תזרימי המאיים על המשך קיומו!
אולם, אין סיבה לוותר על העסק שלך, ישנו חוק חדש יחסית שמאפשר שיקום כלכלי והקפאת תשלומים לעסקים הנמצאים במשבר תזרימי.
רקע ועקרונות החוק
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018 (להלן:"החוק"), חוקק בשנת 2018 ומטרתו הראשונה של החוק היא שיקום כלכלי של העסק שמצוי במשבר.
החוק מבטא שינוי תפיסה לפיה, מצוקה תזרימית איננה עוולה אלא בבחינת "רע הכרחי" ומהווה חלק ממהלך טבעי של פעילות עסקית כלכלית בשוק התחרותי.
למה לבחור במשרדנו להגשת בקשה לצו שיקום כלכלי
- שיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות או התחייבות !!
- עו"ד טסה הוא כלכלן, משרדנו מסייע בהכנת המתווה לשיקום הכלכלי !
- ניסיון עשיר בתחום !
כדי להציל את העסק שלך פנה עוד היום לשיחת ייעוץ בחינם לעו"ד טסה בטלפון 0506-4999-21
יתרונות הליך שיקום כלכלי
- שליטה ליוזם ההליך באשר להתפתחות ההליך המשפטי – גם אם ביהמ"ש יסבור שאין במתווה הכלכלי שהוגש די בכדי להורות על שיקום העסק, יכול בעל העסק לחזור בו מהבקשה או לתקנה ובכך להימנע ממצב של פירוק החברה. אפשרות זו לא קיימת כאשר הבקשה מוגשת על ידי נושה של החברה, או אז ההליך המשפטי יכול להוביל לפירוק החברה.
- הקפאת הליכים – הליכי הוצאה לפועל ותביעות משפטיות כנגד העסק יוקפאו לתקופה של 9 חודשים והעסק לא יצטרך לשלם את רובם ככולם של התשלומים.
- מינוי מנהל מיוחד מתוך החברה עצמה -החידוש בחוק מאפשר לחברה שהגישה את הבקשה, לבקש שאחד מחברי ההנהלה הוא שימונה למנהל המיוחד (במקום גורם חיצוני) בתקופת השיקום הכלכלי. הרציונאל הוא שעובד מתוך החברה שמכיר אותה על בוריה יכול לנהל אותה בצורה טובה יותר.
- זכות לבטל חוזים קיימים ולכפות המשך התקשרות בחוזה גם שהצד השני רוצה לבטלו– לדוגמא, נניח שבעל עסק אשר שוכר חנות במקום כלשהו ולא שילם דמי שכירות בתקופת המשבר התזרימי ובעל הנכס (המשכיר) ביטל את חוזה השכירות בגין אי תשלום דמי שכירות. כמובן שבלי חוזה שכירות אין תקומה לעסק שפועל כחנות והעסק צפוי לקרוס, במקרה זה, החוק מאפשר לבעל העסק (שהתמנה כמנהל מיוחד) להגיש בקשה לביהמ"ש לכפות על בעל הנכס להמשיך את חוזה השכירות עבור החברה, חרף העובדה כי לא שילם דמי שכירות.
סקירה זו ראשונית ומובאת כאן לפניכם על מנת להעלות למודעות הציבור הרחב את קיומו של חוק זה ואינה מהווה ייעוץ משפטי.